Amstelstroombrug

Ping, persbericht van de gemeente in de mailbox. De Amstelstroombrug is deze week geopend, een brug die het Amstelkwartier in Oost met de overkant van de Duivendrechtsevaart verbindt. Goede reden al hardlopend een kijkje te nemen.

Als je, zoals wij, regelmatig langs de Amstel bij Waternet/Park Somerlust loopt, neem bij Thuis aan de Amstel dan eens niet de Zuidergasfabriekbrug (het mooie ophaalbruggetje, je kent hem wel), maar sla af richting de watertoren. Je moet wel van bouwputten houden, maar je ziet de charme al van deze buurt in aanbouw. Ook het nieuwe Bella Vistapark met de monumentale watertoren zijn de omweg waard.

Naast voor verkeer en voetgangers vormt de Amstelstroombrug (nr. 2189) een belangrijke verbinding voor de natuur. Het is de eerste brug in de stad met schuilplekjes en broedplaatsen voor onder meer ijsvogels, vleermuizen, oeverzwaluwen, hommels en vissen. Jammer genoeg zijn die niet zichtbaar als je eroverheen loopt, maar dat dit in het ontwerp is meegenomen, maakt de brug extra bijzonder. Ben je er benieuwd naar? Bekijk dan het filmpje op de website van de bouwer. Hoewel de Amstelstroombrug op Google Maps wordt weergegeven, gaat de routeplanner er nog niet overheen. Runnermaps, een tool die wij altijd gebruiken om routes te plannen (tip!), kan dit overigens al wel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*