Schellingwouderbrug

Voor de meeste hardlopers geldt dat je na stoppen slecht op gang komt. Met de pont van of naar Noord is dus geen optie. En hoewel er afgelopen jaren druk gedebatteerd wordt over een brug over het IJ lijkt het lastig alle belangen (fiets, vaar, bewoners) te verenigen. Maar de brug over het IJ is er eigenlijk al, zijn naam: de Schellingwouderbrug.

Hoewel de brug (nr. 55P) al meer dan zestig jaar oud is, moeten zijn beste jaren nog komen. Verbond de brug tot tien jaar geleden nog niks naar nergens, een desolate zandvlakte naar het stadsdeel dat niet echt bij Amsterdam hoorde. Straks gaat de brug van het Manhattan in Oost naar booming Noord.

Nu kun je, als je fris in de Noord-Zuidlijn stapt en bij het Noorderpark uitstapt via de Nieuwendammerdijk en de Schellingwouderdijk een hele mooie en rustige route rennen. Eenmaal op de Schellingwouderbrug zie je aan je rechterhand de Oranjesluizen en vervolgens de Sluisbuurt in aanbouw. Een wijk die Rotterdamse allure belooft met hoogbouw tot 125 meter. Links bevindt zich de sportheldenbuurt met prachtige, openbaar toegankelijk sportvelden, inclusief het grootste skatepark van Europa. Daarna kun je via de Enneüs Heermabrug naar IJburg, of over de Amsterdamse Brug naar de Indische Buurt. Over tien jaar wemelt het hier van de lopers, nu heb je het rijk nog vaak alleen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*